EN | GR
RSS feed  Buyer’s Alert (Ειδοποίηση μέσω e-mail)  | 
e.deals&deals
 Offline Καταχώρηση  
Εγγραφή
Σύνδεση
Newsletter
 
   

Αρχική

Αγορά Επιχείρησης

Πώληση Επιχείρησης

Για Brokers

Επικοινωνία

Άρθρα & FAQs

Βοήθεια - Συχνές Ερωτήσεις

Σύνολο Ερωτήσεων Για Αγοραστές Για Πωλητές Για Brokers Για χρήση του site
Πως μπορώ να πουλήσω την επιχείρησή μου?
Για να μπορέσετε να αναρτήσετε μία αγγελία πώλησης , πρέπει να κάνετε εγγραφή είτε ως standard πωλητής, είτε ως premium. Στην συνέχεια επιλέγετε «Ο λογαριασμός μου» και μετά «Δημιουργία νέας αγγελίας».
Με ποιο τρόπο με προσεγγίζουν οι αγοραστές?

Οι υποψήφιοι αγοραστές σας προσεγγίζουν μέσω της αγγελίας σας.

 

Εάν έχετε επιλέξει να εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τότε θα σας τηλεφωνήσουν ή θα σας στείλουν e-mail

 

Εάν έχετε επιλέξει να μην εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τότε θα σας σταλεί ένα μήνυμα, μέσω της e.deals&DEALS, χωρίς εκείνοι να είναι γνώστες κανενός προσωπικού σας στοιχείου. Εσείς τότε κρίνετε εάν πρέπει ή όχι να επικοινωνήσετε μαζί τους στα στοιχεία που θα σας έχουν γράψει στο μήνυμα.

Ποιές αγγελίες εμφανίζονται στις “Πρόσφατες Αγγελίες”?

Η λίστα των πρόσφατων αγγελιών απαρτίζεται από αγγελίες που είτε καταχωρήθηκαν είτε ανανεώθηκαν πρόσφατα.  

Πρώτα εμφανίζονται οι πρόσφατα ανανεωμένες Premium αγγελίες και μετά από αυτές, τις πρόσφατα ανανεωμένες Standard αγγελίες.

Γιατί τα οικονομικά στοιχεία της αγγελίας μου (Στάδιο 3), μετά την δημοσίευση είναι μη-επεξεργάσιμα?

Η καταχώρηση μίας αγγελίας στο e.dealsAndDEALS.eu σημαίνει ότι τα οικονομικά στοιχεία της έχουν επιβεβαιωθεί από την ομάδα μας. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα των αγγελιών δεν επιτρέπουμε την αλλαγή αυτών των στοιχείων.

 

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε εγκυρότητα και αξιοπιστία αγγελιών, το οποίο είναι αναγνωρίσιμο από τους Αγοραστές/Επενδυτές, και έτσι αυτό το όφελος επιστρέφει και στους Πωλητές.

 

Γιατί να βάλω moto?
Το moto είναι ένα στοιχείο των premium λογαριασμών, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό , επειδή, όταν είναι διατυπωμένο καλά , κεντρίζει το ενδιαφέρον του αγοραστή. Μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα της αγγελίας σας σημαίνει καλύτερες πιθανότητες πώλησης
Τι πλεονέκτημα μου δίνει η συνεχής ανανέωση της αγγελίας μου?

Καθιστά την αγγελία σας «πρόσφατη» με αποτέλεσμα να εμφανίζεται συνεχώς στην σελίδα Αγορά/Πρόσφατες Αγγελίες, καθώς επίσης μπαίνετε συνεχώς στις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα να αυξάνετε τις πιθανότητες πώλησης.

Μπορώ να στείλω την αγγελία μου με ένα e-mail ή φαξ και να μην την καταχωρήσω online?

Εάν δεν θέλετε να κάνετε την καταχώρησή σας online μπορείτε να κατεβάσετε την "Offline Φόρμα Υποβολής Αγγελίας", να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία για την επιχείρησή σας και να μας την στείλετε με fax στο 210-6754175,ή, αφού επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +302106770359, θα την καταχωρήσουμε εμείς για εσάς.

 

Την "Offline Φόρμα Υποβολής Αγγελίας" μπορείτε να την βρείτε  στην αρχική σελίδα πάνω-πάνω.

 

 

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να παραμείνει μία αγγελία δημοσιευμένη?

Η αγγελία σας θα παραμείνει δημοσιευμένη μέχρι να λήξει το πακέτο σας, ή μέχρι να την διαγράψετε εσείς από το menu των αγγελιών σας. (Μία ανανέωση του πακέτου σας επαναφέρει την αγγελία σας στην λίστα.)

 

Πώς να κάνω την αγγελία μου να ξεχωρίζει?

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η περιγραφή και η διατύπωση μιας αγγελίας όσον αφορά την αξιολόγηση και την κατάταξή της από τις διάφορες μηχανές αναζήτησης. Ένας περιεκτικός τίτλος με μικρά γράμματα και με λέξεις κλειδιά βοηθάει πολύ.

 

Αποφύγετε τις συντομεύσεις, γράψτε σωστά ελληνικά και μία ικανοποιητική σε μέγεθος περιγραφή της επιχείρησης. Προσπαθήστε να συμπληρώσετε όσα περισσότερα πεδία μπορείτε.

 

Η απόκτηση premium σίγουρα βοηθάει σημαντικά καθώς έχετε επιπλέον δυνατότητες που μπορεί να κάνουν την διαφορά (π.χ. moto/ φωτογραφίες, προβολή στη home page, κλπ).

Μία περιεκτική, καλοστημένη και προσεγμένη αγγελία, αδιαμφισβήτητα προσελκύει τα βλέμματα αγοραστών και υποψήφιων επενδυτών.

Πως ανανεώνω την διάρκεια προβολής της αγγελίας μου?

Εάν η επιχείρησή σας δεν πουληθεί μέσα στην διάρκεια ισχύος του πακέτου σας, παραμένει στην βάση δεδομένων της e.dealsΑndDEALS.eu, οπότε λίγο πριν τη λήξη της πρέπει να ανανεώσετε το πακέτο σας και να επαναφέρετε την επιχείρησή σας στην λίστα.

Πως μπορώ να επεξεργαστώ/ανανεώσω τα δεδομένα τις αγγελίας μου?

Οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την ανάρτηση της αγγελίας σας, μπορείτε να αλλάξετε όποιο στοιχείο επιθυμείτε εκτός των οικονομικών στοιχείων της.

Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, στην συνέχεια να επιλέξετε «Ο λογαριασμός μου» μετά «Διαχείριση των αγγελιών μου» και μετά «Εμφάνιση όλων των αγγελιών μου». Επιλέγετε το εικονίδιο της επεξεργασίας και την τροποποιείτε.

Μπορεί να είναι ανώνυμη η επιχείρηση που περιγράφω στην αγγελία μου?

Φυσικά. Στην e.dealsAndDEALS.eu αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της διατήρησης της ανωνυμίας σας.

 

Συνεπώς, όταν αναρτάτε μία αγγελία δεν είναι υποχρεωτικό να συμπεριλάβετε στοιχεία όπως την επωνυμία, την ακριβή τοποθεσία της επιχείρησής σας (Νομός/Περιοχή/Διεύθυνση). Αναφορικά με το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας, εσείς επιλέγετε εάν θέλετε να δημοσιεύονται ή όχι.

Πως μπορώ να βάλω/αλλάξω κριτήρια στο πακέτο Buyer Alerts?
Αφού έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας, επιλέγετε από το menu δεξιά «Ο λογαριασμός μου» και στη συνέχεια, ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε, επιλέγετε είτε «κριτήρια για "Buyer’s Alerts"», είτε «αλλαγή κριτηρίων για "Buyer’s Alerts"».
Γιατί να γραφτώ στην υπηρεσία Buyer’s Alerts?

Μέσω της υπηρεσίας Buyers Alert λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που αναρτάται μία αγγελία που εμπίπτει σε κριτήρια, τα οποία εσείς έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο παραμένετε ενήμεροι ως προς τις επιχειρήσεις προς πώληση, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε τον ιστoτοπό μας καθημερινά.

Πως μπορώ να λάβω περισσότερες πληροφορίες για μία επιχείρηση προς πώληση?

Ως απλός επισκέπτης (χωρίς εγγραφή) μπορείτε να δείτε περιορισμένες πληροφορίες για μία αγγελία. Εάν όμως κάνετε μία απλή εγγραφή ως “Registered” αγοραστής (η οποία είναι εντελώς δωρεάν) θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

 

Στην περίπτωση που θέλετε να γνωρίζετε κάτι περισσότερο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή ή τον Broker της επιχείρησης προς πώληση. Το e.dealsandDeals.eu γνωρίζει μόνο ό,τι έχει αναρτηθεί. 

Προσοχή: Ο πωλητής μπορεί να ζητήσει και εκείνος λεπτομέρειες για εσάς, καθώς και να σας ζητήσει να υπογράψετε μία Δήλωση Εμπιστευτικότητας (NDA) πριν σας παρέχει επιπλέον πληροφορίες. 

Πρέπει να πληρώσω για να δω τη λίστα με τις αγγελίες?

Όχι. Σε αντίθεση με άλλα websites, στο e.dealsAndDEALS.eu δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε για να δείτε τις αγγελίες.

 

Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε αγγελία πρέπει να εγγραφείτε ως μέλος (εντελώς δωρεάν) με το πακέτο Registered αγοραστής.

 

Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που μία καινούργια αγγελία αναρτάται στο portal μας, μπορείτε αγοράζοντας το πακέτο Buyers Alerts, να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις καινούργιες αγγελίες. 
Πως μπορώ να επικοινωνήσω με τον πωλητή μιας επιχείρησης?

Στην καταχώρηση μιας αγγελίας, ο πωλητής (συντάκτης της αγγελίας) ερωτάται και επιλέγει εάν θέλει να εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας του.

 

Εφόσον έχει επιλέξει να μην εμφανίζονται (για λόγους μη αποκάλυψης της ταυτότητάς του), εσείς, αφού εγγραφθείτε ως αγοραστής (Registered ή BuyersAlerts), επιλέξτε την αγγελία που σας ενδιαφέρει και στα δεξιά της περιγραφής της κάντε click στο button «Επικοινωνία με τον πωλητή». Σε αυτήν την περίπτωση, μία φόρμα που θα προληφθεί, θα μπορέσετε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας καθώς και να συντάξετε ένα μήνυμα προς αυτόν, περιμένοντας από την πλευρά του την επικοινωνία. Όλα τα μηνύματα προς τους πωλητές περνάνε μέσω του e-mail του e.dealsΑndDEALS.eu. Ο πωλητής θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας.

Εφόσον όμως έχει επιλέξει να εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας του, τότε (και αφού έχετε εγγραφθεί ως αγοραστής (Registered ή BuyersAlerts), από το button «Επικοινωνία με τον πωλητή» θα δείτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του με τα οποία μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του.

Πως είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία μιας αγγελίας?

Η ύπαρξη μιας αγγελίας στο site μας, προϋποθέτει ότι τα οικονομικά στοιχεία της, και μόνο αυτά, έχουν επιβεβαιωθεί από την ομάδα μας, χωρίς όμως να ελεγχθούν. Αυτή η επιβεβαίωση (και όχι ο έλεγχος) γίνεται βάση επίσημων λογιστικών εντύπων της τελευταίας κλεισμένης οικονομικής χρήσης. Τα υπόλοιπα στοιχεία της αγγελίας (περιγραφή, εγκαταστάσεις, ανταγωνισμός, υποστήριξη, γενικές πληροφορίες και τίμημα) συμπληρώνονται αποκλειστικά από τον πωλητή και δεν ελέγχονται από την ομάδα μας.

 

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για αγοραπωλησίες επιχειρήσεων.

Πως μπορώ να ανακτήσω τον κωδικό μου (Password) σε περίπτωση που τον χάσω?

Από το menu σύνδεσης επιλέγετε «Ξέχασα τον κωδικό μου». Στην συνέχεια συμπληρώνετε το e-mail σας και θα σας σταλεί εκεί ένας καινούργιος κωδικός, τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε μέσω της λειτουργίας «Αλλαγή Password».

Πως μπορώ να αλλάξω τον κωδικό μου (password)?

Από το menu «Ο λογαριασμός μου» επιλέγετε «Αλλαγή Password» και καταχωρείτε το νέο κωδικό σας.

Πως μπορώ να αλλάξω τα προσωπικά μου στοιχεία?

Από το «Ο λογαριασμός μου» επιλέγετε «Αλλαγή προσωπικών στοιχείων» και καταχωρείτε τα νέα σας στοιχεία.

Πως μπορώ να διαγραφώ από χρήστης?

Με την λήξη της συνδρομής σας ο λογαριασμός σας παραμένει ενεργός αλλά απενεργοποιούνται οι υπηρεσίες που απολαμβάνατε από το portal μας. Μπορείτε να τον επαν-ενεργοποιήσετε οποτεδήποτε επιθυμήσετε με την αγορά ενός νέου πακέτου.

 

Εάν όμως επιθυμείτε την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή μέσω του «Αποστολή μηνύματος - email στο διαχειριστή» από το menu του λογαριασμού σας.

Πως μπορώ να αλλάξω το username μου (e-mail)?

Για διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας του συστήματος, μόνον ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τα e-mail των λογαριασμών των χρηστών. Συνεπώς, για να πραγματοποιήσετε αλλαγή, από το «Ο λογαριασμός μου» και στη συνέχεια «Αποστολή μηνύματος - email στο διαχειριστή» μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας.

Πως να εμφανίζομαι στην λίστα Broker?

Αφού μεταβείτε στην ενότητα «Για Brokers» και στην συνέχεια «Επεξεργασία στοιχείων μου» και διαμορφώσετε το προφίλ σας, εμφανίζεστε αυτόματα στην λίστα broker.

Πως μπορώ να βάλω logo ή φωτογραφία?
Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, επιλέγετε «Ο λογαριασμός μου», στην συνέχεια επιλέγετε την ενότητα «Για Brokers» το «Επεξεργασία στοιχείων μου» και αφού συμπληρώσετε τα εταιρικά σας στοιχεία, επιλέγετε «Αποθήκευση & Συνέχεια» και κατόπιν μπορείτε να ανεβάσετε (upload) το logo της εταιρείας σας και την φωτογραφία σας.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα αλλάξετε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Πόση είναι μια ικανοποιητική προκαταβολή για να επιτευχθεί η εξαγορά?

Τις περισσότερες φορές, ένα τμήμα του τιμήματος καταβάλλεται σε βραχυχρόνιες δόσεις και ίσως σε συνδυασμό με την απόδοση της επιχείρησης. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο δανεισμός.

Ωστόσο, μία προκαταβολή 1/3 ή 1/2  του τιμήματος είναι αρκετή για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, με δεδομένο ότι εφευρίσκεται ένα εγγυημένος τρόπος για την εξόφληση.

Ποιοι είναι οι κύριο λόγοι για την αποτυχία μιας επιχείρησης μετά την εξαγορά?

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για την αποτυχία μια επιχείρησης στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη. Κυριότεροι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

 • Το τίμημα ήταν σημαντικά υψηλότερο από αυτό που μπορούσε να δικαιολογήσει η απόδοση της επιχείρησης.
 • Η διαδικασία due diligence δεν ήταν ικανοποιητική/αποτελεσματική.
 • Υπερεκτίμηση των ικανοτήτων και του ενδιαφέροντος από τον αγοραστή.
 • Αλλαγή στο επιχειρηματικό περιβάλλον –που δεν είχε προβλεφθεί- και δημιούργησε νέα δεδομένα.
Κατά τη διάρκεια του due diligence, ποια είναι τα “επικίνδυνα σημεία” που πρέπει να προσέξω ?

Ο πωλητής:

 • Επιβάλει ένα μη-πραγματικό χρονοδιάγραμμα για τη υλοποίηση της συναλλαγής.
 • Αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες.
 • Παρέχει περιορισμένη πρόσβαση σε ανθρώπους.
 • Προβάλει μη-ξεκάθαρους λόγους για την πώληση.
 • Παρουσιάζει πληροφορίες που είναι σημαντικά μη-ολοκληρωμένοι και λάθος.
 • Δεν δεσμεύεται να παραμείνει στην επιχείρηση για κάποιο διάστημα μετά την πώληση.

Εάν αυτά τα “σημάδια” παρουσιάζονται, τότε πρέπει:

 • Να τα χειριστείτε ως σημάδια για αυξημένο κίνδυνο της συναλλαγής.
 • Να ενισχύσετε τη διαδικασία due diligence για να βεβαιωθείτε για την πραγματική αξιολόγηση της επιχείρησης.
 • Αποφασίστε εάν θα διαθέσετε περισσότερο χρόνο για την εξέταση της περίπτωσης ή θα απομακρυνθείτε από το deal.
Τι είναι το due diligence?

Due diligence είναι η συστηματική διαδικασία συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και πληροφοριών για να βοηθηθεί ο αγοραστής στην απόφασή του κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά μιας επιχείρησης. Οι πληροφορίες που συλλέγονται αφορούν όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Το due diligence συμπεριλαμβάνει τόσο ποσοτικές πληροφορίες (πωλήσεις, κόστη, έξοδα, φορολογικές υποχρεώσεις και άλλα οικονομικά στοιχεία) όσο και ποιοτικές (αξιολόγηση του υπάρχοντος management, εσωτερικά συστήματα και οργανωτικές υποδομές, αξιολόγηση προσωπικού, υπάρχουσες άδειες-συμβόλαια, αξιολόγηση τοποθεσίας -για location-oriented επιχειρήσεις- και άλλα πολλά). Επίσης μερικές φορές οι πληροφορίες που αξιολογούνται αφορούν τεχνικά θέματα ή και θέματα του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται. Είναι πολύ σημαντικό, το πρόσωπο που κάνει το due diligence να έχει μια σφαιρική εικόνα αναφορικά με αυτές.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω δικηγόρο για την αγορά μιας επιχείρησης?

Φυσικά, είναι πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσετε τις γνώσεις ενός δικηγόρου για την διευθέτηση των αναγκαίων νομικών εγγράφων. Ωστόσο επειδή σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες έχουν ένα δικηγόρο, είναι σημαντικό ο δικηγόρος που θα χρησιμοποιήσετε να έχει σχετική εμπειρία με εξαγορές επιχειρήσεων για να είναι όσο πιο αποδοτικός γίνεται σε όλη τη διαδικασία.

Πως προσδιορίζεται η τιμή πώλησης για μια επιχείρηση?

Μερικές φορές ο πωλητής έχει κάνει μία μελέτη αποτίμησης με κάποιον επαγγελματία. Άλλες φορές ο Business Broker του πωλητή έχει κάνει συστάσεις αναφορικά με το ζητούμενο τίμημα στον πωλητή, μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε γνώμες λογιστών, δικηγόρων, φίλων, κλπ. που δεν είναι γνώστες του αντικειμένου της αποτίμησης. Τις περισσότερες φορές σας λένε τι θα θέλατε να ακούσετε. Επίσης διαθέστε χρόνο με την αιτιολόγηση του τιμήματος, για να καταλάβετε πως θα είστε οικονομικά μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ωστόσο, πολλές φορές η δομή της συμφωνίας (deal structure) είναι περισσότερο σημαντική από το ζητούμενο τίμημα. Συγκεκριμένα, η προκαταβολή που απαιτείται να καταβληθεί στην αρχή και η δυνατότητα ευκολιών αποπληρωμής από τον πωλητή είναι σημαντικοί παράγοντες. Όσο μικρότερη είναι η προκαταβολή και όσο καλύτερες οι ευκολίες αποπληρωμής τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το ζητούμενο τίμημα, και αντίστροφα.

Γιατί η εμπιστευτικότητα είναι τόσο σημαντική για τον πωλητή?
Υπό κανονικές συνθήκες, η εμπιστευτικότητα είναι πολύ σημαντική για έναν πωλητή. Μπορεί να είναι καταστροφική για την επιχείρησή του εάν γίνει γνωστό ότι είναι προς πώληση. Οι πελάτες μπορεί να μην συνεχίσουν να ενδιαφέρονται να αγοράζουν τα προϊόντα της άλλο πια (έλλειψη εγγύησης, αντικατάστασης, κ.λ.π.), οι ανταγωνιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν την πληροφορία για πλεονέκτημά τους, προμηθευτές ίσως να σταματήσουν να προμηθεύουν και να πιστώνουν την επιχείρηση και οι εργαζόμενοι συνήθως παρουσιάζουν άγχος και τάση για φυγή. 
Τι θα πρέπει ψάξω σε μία επιχείρηση?

Ένας αγοραστής θα πρέπει να επικεντρώνεται σε επιχείρηση που αισθάνεται άνετα να την κατέχει και να τη λειτουργεί. Η επιχειρηματική ευκαιρία η οποία ταιριάζει περισσότερο με τις ικανότητές του, τις προσωπικές του φιλοδοξίες και το τίμημα που μπορεί να διαθέσει, είναι εκείνη που πρέπει να επιζητά. Ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται είναι σημαντικοί παράγοντες και πρέπει να προσμετρούνται στη δυνατότητα του αγοραστή να χρηματοδοτεί την επιχείρηση. Τα κέρδη που ο αγοραστής προσδοκά ή χρειάζεται να κερδίζει από την επιχείρηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά εάν αυτή η επιχείρηση είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτόν. Εάν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να καλυτερεύσετε την πορεία της επιχείρησης επειδή δεν έχετε συγκεκριμένες ιδέες, καλύτερα να ψάξετε μία άλλη περίπτωση ή να ξανασκεφτείτε για τέτοιες ιδέες.  

Είναι καλύτερα να αγοράσω μια υπάρχουσα επιχείρηση ή να ξεκινήσω μία από την αρχή?

Μια υπάρχουσα επιχείρηση έχει ήδη ένα ιστορικό λειτουργίας, καλό ή κακό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθεί η πορεία της. Μία υπάρχουσα επιχείρηση μπορεί να αποδείξει εάν υπάρχει ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και επιπλέον μπορεί να παρουσιάσει την υφιστάμενη οικονομική της πορεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πωλητής συμφωνεί να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στην επιχείρηση για να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει τον νέο ιδιοκτήτη. Μια υπάρχουσα επιχείρηση, με αποδεδειγμένη κερδοφορία, θα ελαχιστοποιήσει το ρίσκο σας, γιατί θα περιορίσει το αρχικό κεφάλαιο κίνησης, το κόστος απόκτησης πελατών, το κόστος εκπαίδευσης προσωπικού, κ.λ.π. Αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες γιατί πολλές μικρές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και μειονεκτήματα για την αγορά μιας υφιστάμενης επιχείρησης. Ο αγοραστής θα αντιμετωπίσει μια υπάρχουσα εταιρική κουλτούρα και δομή και πιθανά να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε κάθε αλλαγή. Επίσης ο αγοραστής πιθανά να χρειαστεί να πληρώσει ένα premium για μια υφιστάμενη (και ειδικά κερδοφόρα) επιχείρηση.

Ποια είναι τα βασικά κίνητρα για ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν τη δική τους επιχείρηση?

Πριν πάρετε την απόφαση για την αγορά μιας επιχείρησης, πρέπει να προσδιορίσετε τους κυρίαρχους στόχους σας και να βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι στόχοι μπορούν να εκπληρωθούν με την αγορά μιας επιχείρησης. Τα πιο συχνά κίνητρα παρουσιάζονται παρακάτω, με σειρά προτεραιότητας:

 1. Να ελέγχω μόνος μου το μέλλον μου
 2. Να δουλεύω για τον εαυτόν μου χτίζοντας αξία (equity) που θα μείνει σε εμένα.
 3. Να αξιοποιώ τα πλεονεκτήματα των ικανοτήτων και δυνατοτήτων μου.
 4. Να βάλω λεφτά και να δημιουργήσω πλούτο.


Ξεκινήστε μία καταχώρηση αγγελίας τώρα!
iDEAL ΠΩΛΗΣΗ
online αποτίμηση επιχείρησης
Μάθετε την αξία της Επιχείρησής σας εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.
Επιχειρηματικά Άρθρα
Γνωρίζουμε ότι οι επιτυχημένες συναλλαγές ξεκινούν από πλήρη ενημερωμένους ...
Ξεκινήσατε την επιχείρησή σας πριν από κάποια χρόνια με στερήσεις, δουλεύον...
Βοήθεια & Συχνές Ερωτήσεις
Στην καταχώρηση μιας αγγελίας, ο πωλητής (συντάκτης της αγγελίας) ερωτάται ...
Οι υποψήφιοι αγοραστές σας προσεγγίζουν μέσω της αγγελίας σας. Εάν έχετε ε...

Αρχική

Αγορά Επιχείρησης

Πώληση Επιχείρησης

Για Brokers

Επικοινωνία

Βοήθεια & FAQs

Privacy policy

Newsletter

Διαφημιστείτε

Site map

deals&DEALS

Copyright e.deals&DEALS 2010, all rights reserved Designed and Developed by S&I Engineering